• Nowy
    Mastyks Strong&Pure (40 kapsułek) suplement
    Mastyks Strong&Pure (40 kapsułek) suplement

    Mastyks Strong&Pure (40 kapsułek) suplement

    Recenzja (0)
    120,00 zł
    Brutto
    Dni na zwrot: 14
    Mastyks Strong&Pure (40 kapsułek) Masticlife to naturalny suplement złożony w 100% z mastyksu, dostarczany w wegańskich kapsułkach bez żadnych dodatków. Zapewnia potężną dawkę czystego mastyksu bez wypełniaczy, oferując maksymalną siłę działania z każdą dawką. 

    Mastyks w najskuteczniejszej formie.

    Mastyks Strong&Pure to najwyższej klasy suplement diety w postaci mastyksu. Zawiera tylko substancję czynną bez dodatków - oryginalny proszek mastyksowy Chio. Mastyks to naturalna żywica odmiany Chios rzeki lentisk. To naturalne zjawisko charakteryzuje się unikalnymi właściwościami i unikalnym w skali światowej miejscem występowania.
    Ilość:
      Mastyks Strong&Pure (40 kapsułek) Masticlife
      Idealna dawka dla układu pokarmowego
      Każda kapsułka zawiera 350 mg mastyksu, co jest idealną wagą dla różnych stopni dozowania objętości. Ze względu na stan obiektywny i subiektywne potrzeby zalecamy stosowanie 1-4 kapsułek dziennie, tj. od 350 mg przy przyjmowaniu dawki zapobiegawczej w celu prawidłowego trawienia do 1400 mg podczas intensywnej kuracji mastyksowej.
      Pojedyncze kapsułki z mastyksem są pakowane oddzielnie w blistry. Podobnie jak substancja czynna w kapsułce, otoczka kapsułki wykonana jest z surowców czysto roślinnych odpowiednich dla wegetarian i wegan. Stosowane są kapsułki HPMC (kapsułki z hydroksypropylometylocelulozy).
      Guma mastyksowa Chios jest wegańska, nie zawiera laktozy i glutenu.
      Opakowanie i co znajdziesz w środku: Mastyks Strong&Pure (40 kapsułek) Masticlife
      Zalecane dawkowanie intensywne
      2 kapsułki dwa razy dziennie (rano i wieczorem). Zalecana intensywna dzienna dawka to 1400 mg (4 kapsułki) czystego nierozcieńczonego mastyksu.
      Zalecane dawkowanie normalne
      1 – 2 kapsułki dziennie.
      Jak używać
      Nie przyjmować z jedzeniem – 30 minut przed posiłkiem lub 2 godziny po posiłku.
      Połknąć poszczególne kapsułki. Kapsułkę połknąć, popijając wodą lub sokiem.
      Na co uważać podczas użytkowania
      Nie łącz mastyksu z probiotykami (żywe kultury), wręcz przeciwnie, zalecamy prebiotyki. Przyjmuj probiotyki w odstępie co najmniej 4 godzin. Masticha wykazuje silne działanie antybakteryjne oraz znacząco obniża skuteczność działania probiotyków.
      Mastyks jest żywicą, a pod wpływem ciepła proszek w kapsułce może łączyć się w jednolitą masę. Nie ma to wpływu na skuteczność, jednak u niektórych osób strawność zawartości kapsułki może być obniżona. W takim przypadku delikatnie potrzyj kapsułkę między palcami tuż przed użyciem, aby mastyks w środku przynajmniej częściowo się rozkruszył.
      Jeśli cierpisz na niskie ciśnienie krwi, przyjmuj maksymalnie 700 gramów (2 kapsułki) przez pierwsze 5 dni i regularnie sprawdzaj ciśnienie krwi. Mastyks może zmniejszyć ciśnienie.
      Alternatywy dla czystego mastyksu w kapsułkach
      Chociaż Mastyks Strong&Pure jest najpopularniejszym suplementem diety mastyksowym, w niektórych przypadkach inny produkt może być dla Ciebie bardziej odpowiedni.
      Jeśli masz problem z połykaniem kapsułek, wybierz saszetki z mastyksem Mastyks Comfort.
      Mastyks Comfort jest również odpowiedni, jeśli zależy Ci na skuteczności mastyksu również dla zdrowia jamy ustnej.
      Jeśli chcesz również wspomóc mikroflorę jelitową, weź Mastyks+ Prebiotic, w którym mastyks jest uzupełniony inuliną z cykorii.
      UWAGA!
      Suplement diety. Preparat nie jest przeznaczony jako substytut zróżnicowanej diety.
      Nie jest przeznaczony dla dzieci poniżej 3 roku życia, kobiet w ciąży i karmiących.
      Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji.
      Przechowywać poza zasięgiem dzieci.
      Jeśli masz problem z połykaniem kapsułek, wybierz saszetki z mastyksem Mastyks Comfort.
      Mastyks Comfort jest również odpowiedni, jeśli zależy Ci na skuteczności mastyksu również dla zdrowia jamy ustnej.
      Co to jest mastyks?
      Mastyks z Chios (Chios Mastic Gum) to nazwa aromatycznej żywicy pozyskiwanej z Pistacia lentiscus var. Chia w południowym regionie greckiej wyspy Chios.
      Ten w 100% naturalny produkt BIO jest wyjątkowy pod wieloma względami.
      Ma wiele dobroczynnych właściwości, a jego stosowanie i handel mają tysiącletnią tradycję. Ze względu na niewielki obszar pod uprawą, mastyks jest bardzo rzadki.
      Kropla żywicy z drzewa zwanego mastyksem to zjawisko, które zadziwi Cię, gdy zobaczysz je po raz pierwszy.  Jest to żywica drzewa Pistacia lentiscus, które rośnie na wyspie Chios. Ciesz się jej wyjątkowym, naturalnie słodkim i żywicznym smakiem! I jej zapachem, przypominającym sosnę i owoce wiecznie zielonych lasów. Zaskoczy Cię nie tylko swoim smakiem i aromatem, ale także działaniem! Żywica ta związana jest z bogatą historią, kulturą, szczególną architekturą, organizacją upraw, ludźmi i krajobrazem małego obszaru otoczonego morzem.
      Guma mastyksowa jest naprawdę wyjątkową, całkowicie naturalną substancją i jest wykorzystywana na wiele sposobów: jako element żywności i napojów oraz w przemyśle farmaceutycznym i kosmetycznym.
      Jako środek aromatyzujący stosowana jest głównie w wyrobach piekarniczych, cukierniczych, dżemach, lodach, czekoladzie, napojach, herbacie, likierach oraz jako aktywny składnik perfum, maseczek kosmetycznych, past do zębów, płynów do płukania ust, kremów, suplementów diety (tabletki, kapsułki trawienne, proszek itp.).
      Tajemnica wyspy Chios
      Guma mastyksowa z Chios: "kropla żywicy", która zachwyca, koi i pięknie pachnie! Gdyby istniał zastrzeżony znak towarowy dla wyspy Chios, z pewnością byłoby nim drzewo, z którego pochodzi ta żywica. To prawdziwy dar natury, który na przestrzeni wieków często stawał się kością niezgody między potężnymi władcami.
      Mastyks to sok wiecznie zielonego drzewa z rodziny Anacardiaceae, rodzaju Pistacia lentiscus. Rośnie ono głównie na wschodnim wybrzeżu Morza Śródziemnego. Z tej szczególnej rodziny drzew pistacjowych tylko odmiana Pistacia lentiscus var. Chia jest systematycznie uprawiana w południowych regionach wyspy Chios, gdzie produkuje żywicę znaną ze swoich dobroczynnych właściwości.
      Połączenie różnych gatunków drzew, gleby, mikroklimatu, topologii i ukształtowania terenu tego obszaru jest " tajemnicą" ekskluzywności, która charakteryzuje ten mały zakątek naszej planety.
      CNP: chroniona nazwa pochodzenia
      Jako produkt absolutnie wyjątkowy, związany z określonym, bardzo małym obszarem, guma mastyksowa otrzymała chronioną nazwę pochodzenia (CNP).
      Jak wygląda, pachnie i smakuje mastyks?
      Guma mastyksowa (mastyks) to początkowo klarowny, lepki sok, który z czasem krzepnie i przybiera żółto-brązowy kolor. Początkowo gorzki smak po kilku tygodniach staje się słodki. Smak ten w połączeniu z wyraźnym aromatem jest typowy dla mastyksu. Dojrzała żywica charakteryzuje się zatem silnym drzewno-owocowym aromatem i słodkim smakiem.
      Skład żywicy (mastyksu)
      Dokładny skład nie jest jeszcze znany. Ta wyjątkowa żywica składa się z unikalnego spektrum aktywnych i aromatycznych składników. To połączenie ponad 80 substancji prawdopodobnie wyjaśnia, dlaczego mastyks jest tak szeroko stosowany na całym świecie w żywności, farmaceutykach, lekach itp.
      W szczególności zawiera on następujące substancje:
      - naturalne polimery
      - substancje lotne i aromatyczne, które tworzą olejek eteryczny
      - terpeny, fitosterole, polifenole
      - oraz szereg innych substancji o charakterze radykalnym, z których część została po raz pierwszy odkryta w przyrodzie
      Nie zawiera:
      - Glutenu
      - Alergen 
      Historia mastyksu
      Starożytna
      Mastyks z Chios jest ceniony od czasów starożytnych za swój charakterystyczny smak i działanie. Dokumenty wskazują, że mastyks był pierwszą naturalną gumą do żucia w historii ludzkości, organiczną gumą używaną do czyszczenia zębów i odświeżania oddechu.
      Stosowano go nawet jako środek kosmetyczny do oczyszczania skóry twarzy i ciała. Guma mastyksowa (mastyks) z Chios jest również stosowana jako aktywny składnik wielu kremów, maści, wód kosmetycznych i innych preparatów farmaceutycznych.
      Dioscorides - ojciec farmacji
      Dioscorides (I wiek), uważany za "ojca farmakologii", podzielił wszystkie materiały lecznicze na 5 kategorii. Jego książka "O materiałach leczniczych" została prześcignięta dopiero w XVI wieku. W swojej książce Dioscorides wychwala właściwości mastyksu z Chios. Ponadto, według Dioscoridesa, żucie oprócz higieny jamy ustnej przyczynia się do świeżego oddechu. Wspomina również o oleju mastyksowym, który jest stosowany w wielu dziedzinach.
      Badanie gumy mastyksowej i jej działania było przedmiotem badań klinicznych i laboratoryjnych, a także artykułów naukowych w międzynarodowych czasopismach farmakologicznych. Od 2014 roku metoda i know-how uprawy żywicy zostały wpisane na reprezentatywną listę niematerialnego dziedzictwa kulturowego UNESCO.
      Rocznie z Chios eksportuje się około 250 000 kg żywicy, głównie do UE, USA, Zjednoczonych Emiratów Arabskich, Arabii Saudyjskiej i Australii.
      Korzyści wynikające z zastosowania mastyksu z Chios
      - przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego
      - przyczynia się do higieny jamy ustnej
      Zastosowanie mastyksu
      Jak stosuje się mastyks i w jakim celu?
      Żywica (guma do żucia, przyprawa)
      Olej (kosmetyki, pielęgnacja jamy ustnej) 
      Proszek (suplement diety)
      Suplementy diety z mastyksem są produktem naturalnym. Wyniki badań wykazały, że stosowanie maści jest szczególnie skuteczne w zmniejszaniu stężenia helicobacter pylori, a także w zapaleniu błony śluzowej żołądka, właśnie dzięki działaniu na helicobacter. Z badania wynika, że maść może być stosowana jako środek uzupełniający w walce z bakterią i skutkami jej obecności.
      Według opinii klientów, mastyks pomaga zmniejszyć uczucie zgagi (refluksu).
      Kiedy stosować mastyks?
      - regularnie dla prawidłowego trawienia i prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego
      - w zakażeniu Helicobacter pylori
      - w leczeniu refluksu żołądkowo-przełykowego
      - przy wrzodach żołądka
      - do stabilizacji poziomu cholesterolu we krwi
      Dlaczego warto wybrać produkty Masticlife?
      Masticlife używa wyłącznie oryginalnego mastyksu certyfikowanego przez Chios Mastic Growers Association.
      Dodane substancje są weryfikowane jako kompatybilne z mastyksem.
      Dodawane substancje są zawsze pochodzenia roślinnego.
      Produkty Masticlife umożliwiają prawidłowe dozowanie mastyksu.
      Co to jest mastyks?
      Mastyks z Chios (Chios Mastic Gum) to nazwa aromatycznej żywicy pozyskiwanej z Pistacia lentiscus var. Chia w południowym regionie greckiej wyspy Chios.
      Ten w 100% naturalny produkt BIO jest wyjątkowy pod wieloma względami.
      Ma wiele dobroczynnych właściwości, a jego stosowanie i handel mają tysiącletnią tradycję. Ze względu na niewielki obszar pod uprawą, mastyks jest bardzo rzadki.
      Kropla żywicy z drzewa zwanego mastyksem to zjawisko, które zadziwi Cię, gdy zobaczysz je po raz pierwszy.  Jest to żywica drzewa Pistacia lentiscus, które rośnie na wyspie Chios. Ciesz się jej wyjątkowym, naturalnie słodkim i żywicznym smakiem! I jej zapachem, przypominającym sosnę i owoce wiecznie zielonych lasów. Zaskoczy Cię nie tylko swoim smakiem i aromatem, ale także działaniem! Żywica ta związana jest z bogatą historią, kulturą, szczególną architekturą, organizacją upraw, ludźmi i krajobrazem małego obszaru otoczonego morzem.
      Guma mastyksowa jest naprawdę wyjątkową, całkowicie naturalną substancją i jest wykorzystywana na wiele sposobów: jako element żywności i napojów oraz w przemyśle farmaceutycznym i kosmetycznym.
      Jako środek aromatyzujący stosowana jest głównie w wyrobach piekarniczych, cukierniczych, dżemach, lodach, czekoladzie, napojach, herbacie, likierach oraz jako aktywny składnik perfum, maseczek kosmetycznych, past do zębów, płynów do płukania ust, kremów, suplementów diety (tabletki, kapsułki trawienne, proszek itp.).
      Tajemnica wyspy Chios
      Guma mastyksowa z Chios: "kropla żywicy", która zachwyca, koi i pięknie pachnie! Gdyby istniał zastrzeżony znak towarowy dla wyspy Chios, z pewnością byłoby nim drzewo, z którego pochodzi ta żywica. To prawdziwy dar natury, który na przestrzeni wieków często stawał się kością niezgody między potężnymi władcami.
      Mastyks to sok wiecznie zielonego drzewa z rodziny Anacardiaceae, rodzaju Pistacia lentiscus. Rośnie ono głównie na wschodnim wybrzeżu Morza Śródziemnego. Z tej szczególnej rodziny drzew pistacjowych tylko odmiana Pistacia lentiscus var. Chia jest systematycznie uprawiana w południowych regionach wyspy Chios, gdzie produkuje żywicę znaną ze swoich dobroczynnych właściwości.
      Połączenie różnych gatunków drzew, gleby, mikroklimatu, topologii i ukształtowania terenu tego obszaru jest " tajemnicą" ekskluzywności, która charakteryzuje ten mały zakątek naszej planety.
      CNP: chroniona nazwa pochodzenia
      Jako produkt absolutnie wyjątkowy, związany z określonym, bardzo małym obszarem, guma mastyksowa otrzymała chronioną nazwę pochodzenia (CNP).
      Jak wygląda, pachnie i smakuje mastyks?
      Guma mastyksowa (mastyks) to początkowo klarowny, lepki sok, który z czasem krzepnie i przybiera żółto-brązowy kolor. Początkowo gorzki smak po kilku tygodniach staje się słodki. Smak ten w połączeniu z wyraźnym aromatem jest typowy dla mastyksu. Dojrzała żywica charakteryzuje się zatem silnym drzewno-owocowym aromatem i słodkim smakiem.
      Skład żywicy (mastyksu)
      Dokładny skład nie jest jeszcze znany. Ta wyjątkowa żywica składa się z unikalnego spektrum aktywnych i aromatycznych składników. To połączenie ponad 80 substancji prawdopodobnie wyjaśnia, dlaczego mastyks jest tak szeroko stosowany na całym świecie w żywności, farmaceutykach, lekach itp.
      W szczególności zawiera on następujące substancje:
      - naturalne polimery
      - substancje lotne i aromatyczne, które tworzą olejek eteryczny
      - terpeny, fitosterole, polifenole
      - oraz szereg innych substancji o charakterze radykalnym, z których część została po raz pierwszy odkryta w przyrodzie
      Nie zawiera:
      - Glutenu
      - Alergen 
      Historia mastyksu
      Starożytna
      Mastyks z Chios jest ceniony od czasów starożytnych za swój charakterystyczny smak i działanie. Dokumenty wskazują, że mastyks był pierwszą naturalną gumą do żucia w historii ludzkości, organiczną gumą używaną do czyszczenia zębów i odświeżania oddechu.
      Stosowano go nawet jako środek kosmetyczny do oczyszczania skóry twarzy i ciała. Guma mastyksowa (mastyks) z Chios jest również stosowana jako aktywny składnik wielu kremów, maści, wód kosmetycznych i innych preparatów farmaceutycznych.
      Dioscorides - ojciec farmacji
      Dioscorides (I wiek), uważany za "ojca farmakologii", podzielił wszystkie materiały lecznicze na 5 kategorii. Jego książka "O materiałach leczniczych" została prześcignięta dopiero w XVI wieku. W swojej książce Dioscorides wychwala właściwości mastyksu z Chios. Ponadto, według Dioscoridesa, żucie oprócz higieny jamy ustnej przyczynia się do świeżego oddechu. Wspomina również o oleju mastyksowym, który jest stosowany w wielu dziedzinach.
      Badanie gumy mastyksowej i jej działania było przedmiotem badań klinicznych i laboratoryjnych, a także artykułów naukowych w międzynarodowych czasopismach farmakologicznych. Od 2014 roku metoda i know-how uprawy żywicy zostały wpisane na reprezentatywną listę niematerialnego dziedzictwa kulturowego UNESCO.
      Rocznie z Chios eksportuje się około 250 000 kg żywicy, głównie do UE, USA, Zjednoczonych Emiratów Arabskich, Arabii Saudyjskiej i Australii.
      Korzyści wynikające z zastosowania mastyksu z Chios
      - przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego
      - przyczynia się do higieny jamy ustnej
      Zastosowanie mastyksu
      Jak stosuje się mastyks i w jakim celu?
      Żywica (guma do żucia, przyprawa)
      Olej (kosmetyki, pielęgnacja jamy ustnej) 
      Proszek (suplement diety)
      Suplementy diety z mastyksem są produktem naturalnym. Wyniki badań wykazały, że stosowanie maści jest szczególnie skuteczne w zmniejszaniu stężenia helicobacter pylori, a także w zapaleniu błony śluzowej żołądka, właśnie dzięki działaniu na helicobacter. Z badania wynika, że maść może być stosowana jako środek uzupełniający w walce z bakterią i skutkami jej obecności.
      Według opinii klientów, mastyks pomaga zmniejszyć uczucie zgagi (refluksu).
      Kiedy stosować mastyks?
      - regularnie dla prawidłowego trawienia i prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego
      - w zakażeniu Helicobacter pylori
      - w leczeniu refluksu żołądkowo-przełykowego
      - przy wrzodach żołądka
      - do stabilizacji poziomu cholesterolu we krwi
      Dlaczego warto wybrać produkty Masticlife?
      Masticlife używa wyłącznie oryginalnego mastyksu certyfikowanego przez Chios Mastic Growers Association.
      Dodane substancje są weryfikowane jako kompatybilne z mastyksem.
      Dodawane substancje są zawsze pochodzenia roślinnego.
      Produkty Masticlife umożliwiają prawidłowe dozowanie mastyksu.
      #0184

      Opis

      Producent
      Mastic Life
      Region pochodzenia
      Grecja-Chios
      Dostępność produktu
      Na wyczerpaniu

      Specyficzne kody

      Na chwilę obecną brak opinii klientów.

      Napisz swoją recenzję
      Mastyks Strong&Pure (40 kapsułek) suplement