mastiha Mastyks z Chios (mastiha) - żywica 10 g (M)
Recenzja (0)
27,00 zł
Brutto
Dni na zwrot: 14
Mastiha to naturalna żywica pozyskiwana z drzewa pistacjowego (Pistacia lentiscus var. Chia) rosnącego na wyspie Chios w Grecji. Jej właściwości obejmują:
- łagodzenie dolegliwości trawiennych
- wspomaganie procesu trawienia
- redukcję stanów zapalnych
- poprawę stanu skóry i jamy ustnej
Działanie mastihy opiera się na zawartości substancji o działaniu przeciwzapalnym i przeciwbakteryjnym. Wspomaga zdrową dietę.
Mastyks z Chios jest kruchą żywicą o złomie muszelkowym, szkliście błyszczącym. Grudki mastyksu pokryte są pyłkiem. Łatwo się ścierają, tarte wydzielają balsamiczną woń.
Zawiera 42% kwasów mastycynowych, około 50% żywicy beta, 2% olejków lotnych i około 5% innych składników.
Rozpuszcza się zupełnie w alkoholu amylowym, butanolu, ksylenie i toluenie. Częściowo rozpuszcza się w acetonie, metanolu, etanolu, czterochlorku węgla, disiarczku węgla i olejku terpentynowym.
Wykorzystywana od starożytności w tradycyjnej medycynie, naturalnym leczeniu.
Obecnie stosowana w farmacji, perfumach, kosmetykach,napojach, pieczywie, słodyczach, a także w kuchni.
to wyjątkowy, znany od starożytności produkt o wielu korzystnych właściwościach i szerokim zastosowaniu. Obecnie jest stosowany w farmacji, perfumach, kosmetykach, napojach, pieczywie, słodyczach, a także w kuchni.
Mastiha to naturalna żywica pozyskiwana z drzewa drzewa mastyksowego (Pistacia lentiscus var. Chia), rosnącego na egejskiej wyspie Chios w Grecji. Badania naukowe pokazują, że mastyks ma działanie przeciwbakteryjne, przeciwzapalne i lecznicze. Ma także korzystny wpływ na higienę ciała i pielęgnację skóry.
Jej własciwości obejmują:
- łagodzeniedolegliwości trawiennych,
- wspomaganie procesu trawienia,
- redukcję stanów zapalnych,
- poprawę stanu skóry i jamy ustnej.
Mastiha jest bardzo skuteczna na Helicobacter pylori, używana jest skutecznie przy refluksie, zgadze, wrzodach, chorobie Leśniowskiego-Crohna i wielu innych. Pomaga również utrzymać właściwy poziom cholesterolu i glukozy we krwi, a także wykazuje korzystne działanie na układ żołądkowo-jelitowy.
Jest naturalnym przeciwutleniaczem.
KORZYŚCI:
Regeneracja skóry
Uraz, zranienie, oparzenie uzdrowienie
Hygiena jamy ustnej
Kserostomia
Zapalenie dziąseł
Działanie przeciwdrobnoustrojowe
Efekty przeciwpłytkowe
Zapobieganie próchnicy
Układ pokarmowy
Choroba Leśniowskiego-Crohna
Helicobacter pylori
Dyspepsja
Zapobieganie wrzodom
Zgaga
Ulga w bólu żołądka
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Składniki: 100% żywica z drzewa mastyksowego z wyspy Chios
Sposób użycia: Zazwyczaj żuje się je po każdym posiłku, 1-2 sztuki i przez co najmniej 20 minut, aby wykorzystać skuteczność mastyksu.
Masticha nie ma zidentyfikowanych przeciwwskazań do stosowania z lekami ani nie ma żadnych skutków ubocznych.
Mastiha to naturalna żywica pozyskiwana z drzewa pistacjowego (Pistacia lentiscus var. Chia) rosnącego na wyspie Chios w Grecji. Jej właściwości obejmują:
- łagodzenie dolegliwości trawiennych
- wspomaganie procesu trawienia
- redukcję stanów zapalnych
- poprawę stanu skóry i jamy ustnej
Działanie mastihy opiera się na zawartości substancji o działaniu przeciwzapalnym i przeciwbakteryjnym. Wspomaga zdrową dietę.